V PARDUBICÍCH PO 10 LETECH OPĚT OŽIJÍ ČESKÉ METALOVÉ LEGENDY

Hudební festival s názvem CZECH METAL LEGENDS vol. 3 se po dlouhých 10 letech vrací do Pardubic, aby pořádně rozhýbal zdejší stojaté vody metalové hudby. Po hudebních kulisách malé hokejové haly a IDEONU tentokrát okusí Genius loci zdejšího kulturního svatostánku KD Hronovická.

Ano, panují obavy, že se KD Hronovická svým pojetím a zaměřením úplně tak nehodí na akce tohoto druhu, ale pořadatel akce – Agentura CML vybral Hronovickou nejenom pro její výbornou akustiku a velmi dobré zázemí, ale chce také na festival přitáhnout i pamětníky metalu z dob, kdy sami chodili do Hronovické do tanečních a naše metalové legendy teprve začaly rozjíždět svou dlouhou metalovou pouť.

Základ festivalu, který se koná 6.11.2021, od 17 hod. v Pardubickém KD Hronovická tvoří legendy české metalové scény skupina DEBUSTROL, TÖRR A ROOT, doplněný o pardubické metalové seskupení DYSANGELIUM, které vzniklo v roce 2011 a je již stálicí na české deathmetalové scéně.

Všechny tři kapely daly základ českému trash a black metalu, a je skvělé, že si tyto kapely můžeme poslechnout naživo i dnes, po dlouhých 35 letech. Apropo, kdo by si ze současných padesátníků nevzpomněl na kultovní album DEBUSTROLU s názvem NEUROPATOLOG z roku 1991, TÖRRU – ARMAGEDDON z roku 1987, nebo ROOTU - ZJEVENÍ z roku 1990, jejíchž elpíčka nemohly chybět ve sbírce každého správného rockera?

Cena vstupenek, které je možné zakoupit v předprodeji v síti TICKETPORTAL je 370 Kč, na místě pak za 420 Kč. Držitelé ZTP a ZTP/P mají zvýhodněnou cenu 150 Kč.

Další informace o festivalu se dozvíte na: facebook.com/czechmetallegends

Za pořádající Agenturu CML  Rostislav Bittner