Používáním tohoto webu souhlasíte s využíváním cookies na těchto stránkách. Více informací ZDE. Rozumím

Olivy přímo na váš talíř

25. 04 2020 | Olivy pocházejí z Malé Asie a jejich skvělou chuť i kvality olivového oleje si dopřávali už staří Řekové. Jsou základní součástí kuchyní středomořských národů a například v Řecku představují olivovníky míru vlastnění majetku a společenský status. Zároveň patří olivy mezi nejpěstovanější druhy ovoce. Podle údajů z roku 2011 byla po celém světě olivovníky osázena dvakrát větší plocha, než na které se pěstují třeba jablka nebo banány.

Z obchodů známe dva typy oliv – černé a zelené. Nejedná se ovšem o rozdílné odrůdy, ale o jejich barvě rozhoduje čas sklizně. Zelené olivy se sklízejí ještě nezralé, když ovšem dorostou ideální velikosti. Díky tomu jsou, na rozdíl od těch černých, trochu tužší a kyselejší. Naopak černé olivy jsou měkčí, protože jsou již dozrálé.

Olivy jsou skvělým zdrojem vitamínů A, E, D a K, antioxidantů, vlákniny a různých minerálů včetně hořčíku. Podporují také průchodnost cév a snižují hodnotu cholesterolu. Díky malému množství obsažených kalorií jsou vhodné i při hubnoucí dietě. Podporují také tvorbu žaludečních šťáv před jídlem a fungují podobně jako hořké bylinné čaje. V kuchyni mají široké využití. Hodí se do salátů, těstovin nebo se dají třeba naplnit sýrem, mandlí, rybou a podávat jako malé chuťovky. Vyzkoušejte řecké olivy Olymp, které jsou ideální právě k malé svačince nebo ve chvíli, kdy prostě máte jen šílenou chuť na olivy. Jsou ve speciálním balení bez nálevu a můžete vybírat buď ze zelených oliv se zázvorem a bylinkami nebo černých s bylinkami a pomerančovou kůrou. Řecké olivy Olymp s nevšedními příchutěmi si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

Diskuse

.

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO

Odpočívejte a relaxujte kdykoliv a kdekoliv...Váš partner SPA STUDIO